Porcelænsboss fortryder udtalelser

En række kontroversielle udtalelser om en priskamp mellem Imerco og Royal Copenhagen bliver nu fortrudt af Royal Copenhagens tidligere topchef Mads Ryder. Det sker, efter at en mistanke om brud på konkurrenceloven har meldt sig hos Konkurrencestyrelsen og to uafhængige eksperter.

»Først og fremmest vil jeg beklage over for min tidligere arbejdsgiver og samarbejdspartnere, at sagen grundet min upræcise og populariserede fremlægning er blevet så stor,« skriver Mads Ryder i en e-mail til Berlingske Business.

Reaktionen kommer fra Mads Ryder, efter at Konkurrencestyrelsen har besluttet at kontakte Royal Copenhagens nye ledelse og undersøge, om den kongelige danske hofleverandør på ulovlig vis har presset Imerco til at holde priserne på produkter fra Royal Copenhagen kunstigt oppe.

To eksperter i konkurrenceret vurderer, at Royal Copenhagen har blandet sig på ulovlig vis i priserne hos Imerco. Deres vurderinger bygger på udtalelser, som Mads Ryder gav på en åben erhvervskonference for få dage siden, og som er blevet refereret fyldigt i Berlingske Business.

Udtalelserne har avisen på en lydoptagelse, og de er korrekt gengivet, fastslår hovedpersonen.

»Jeg er ikke blevet fejlciteret,« skriver Mads Ryder i sin e-mail.

Derimod lyder det i dag fra hovedpersonen, at han har formuleret sig forkert.

»Jeg vil gerne beklage mine upræcise formuleringer,« skriver Mads Ryder i sin e-mail.

Han forklarer, at Royal Copenhagen aldrig kunne finde på at diktere salgspriserne i butikkerne.

»Det, der var situationen i diskussionerne og forhandlingerne med kæderne, var alene samhandelsbetingelserne, og det har jeg ikke været præcis om i mit indlæg. Disse samhandelsbetingelser omhandler alene volumenrabatter og markedsføringstiltag og -bidrag. Disse forhandlinger kan og har været hårde, da modparten (kæderne) stiller op med kvalificerede forhandlere. Jeg har i mit indlæg gerne villet illustrere, at disse forhandlinger kan være hårde, og at begge parter ofte markerer sig kraftigt,« skriver Mads Ryder, der var topchef for Royal Copenhagen fra 2009 til foråret 2013.Ikke klar til et interview

Berlingske Business har forgæves spurgt om et interview med Mads Ryder her til morgen. Blandt andet ville avisen gerne have haft Mads Ryders svar på, om Royal Copenhagen på noget tidspunkt har protesteret over Imercos ønske om at sælge Royal Copenhagens produkter til lave priser.

På den åbne konference, der fandt sted i Den Sorte Diamant i København, og hvor cirka 200 erhvervsfolk var blandt tilhørende, sagde Mads Ryder blandt andet:

»Vi har haft nogle helt vilde kampe med Inspiration og Imerco. Vi var ved at stoppe samhandlen, fordi Imerco kun ville købe varer, hvis de måtte sætte priserne ned. Så sagde vi til dem, at »det må I bare ikke. Færdig slut«. Og så handlede vi ikke i et stykke tid,« sagde Mads Ryder.

I dag skriver han i sin e-mail:

»Jeg vil gerne gøre det helt klart, at Royal Copenhagen i min tid altid har haft en klar holdning til og instruks om, at Royal Copenhagen ansatte ikke kan eller må drøfte eller diktere priser overfor forbrugerne.«

Dagens Gossip