Porsche-ejer knaldet i kontrol: Skal betale en halv million kroner

Ejeren af en dyr Porsche til 2,3 millioner kroner blev Kristi Himmelfartsdag knaldet i en stor kontrolaktion på Strandvejen ved Charlottenlund Fort.

Det var SKAT og Nordsjællands Politi, der stod bag aktionen, og den skulle afsløre bilister, der snyder med beskatningsreglerne for biler.

Dyre biler ejet af virksomheder, særligt luksusbiler, er nemlig interessante, fordi der skal ske beskatning, hvis bilen benyttes eller er til rådighed for ejeren eller for en medarbejder.

SKAT har ved lignende aktioner landet over konstateret, at ikke alle med en bil stillet til rådighed bliver beskattet efter reglerne.

Ved torsdagens aktion blev der altså eksempelvis standset en Porsche til omkring 2,3 millioner kroner, hvor føreren kan se frem til en yderligere beskatning af cirka 500.000 kroner.

Herudover blev der foretaget kontrol af biler på udenlandske plader. Der kan være en formodning for, at danskere har undladt at betale registreringsafgift ved at have udenlandske nummerplader på bilen.

Endelig var der også fokus på autocampere, som er ombygget/ændret i forhold til den oprindelige godkendelse, således at registreringsafgiften er forkert samt biler på gule plader, hvor bilen anvendes i uoverensstemmelse med bilens registrering.

-Det er vigtigt, at SKAT i samarbejde med Politiet laver sådanne aktioner for at vise, at det ikke er acceptabelt, at man kører rundt i store dyre biler, finansieret over virksomhedsregnskabet, lyder det fra skatteminister Thor Möger Pedersen og justitsminister Morten Bødskov.

- Regeringen har fokus på, at alle danskere skal bidrage med deres rimelige del til at finansiere velfærdssamfundet. Både folk med små og med gode indkomster skal betale deres del. Og vi vil ikke acceptere at velhavende mennesker benytter smuthuller til at slippe uden om at løfte deres rimelige del af ansvaret. Når det sker, skal vi slå ned på det, og det har vi gjort her med aktionen her. Vi er meget tilfreds med de resultater, der er opnået her i går - det er ikke gratis at snyde sig uden om, og det bliver tydeligt med en indsats som denne, lyder det fra de to politikere.

Fakta om aktionen

Erfaringer fra tidligere års aktioner målrettet mod dyre biler:

1 målrettet aktion på Strandvejen i 2010 gav 9 mio. kr. i skattemæssige reguleringer.

1 målrettet aktion på Strandvejen i 2011 gav 7 mio. kr. i skattemæssige reguleringer.

Aktionen i går:

Der blev standset 365 dyre firmabiler, hvoraf SKAT har talt med føreren på 159 biler.

SKAT vil foretage yderligere undersøgelser af beskatningsforholdene for 57 af disse dyre biler. Mange af førerne kan forvente en efterregning fra SKAT.

Aktionens samlede resultat forventes at ligge på niveau med de gennemførte aktioner for 2010 og 2011 på mellem 7 - 9 mio. kr.

Herudover blev der foretaget kontrol af 145 udenlandske, autocampere mv. Disse kontroller resulterede i 6 bødesager og 2 fik klippet pladerne.

Derudover var der følgende forhold af politi- og ordensmæssig karakter:

  • 1 Spiritusbilist,
  • 8 der ikke havde medbragt kørekort,
  • 5 der kørte uden sele,
  • 5 børn uden sele,
  • 6 biler med fejl og mangler,
  • 1 overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen.

Dagens Gossip