Portræt: Den ukendte miljøminister

Skrevet af admin

03/02/2014

Mest læste i dag

Den relativt ukendte Kirsten Brosbøl (S) træder overraskende ind på ministerholdet, hvor hun tager over efter Ida Auken, erfarer flere medier.

Den 36-årige østjyde blev første gang valgt ind i Folketinget i 2005.

Hun har tidligere været ligestillingsordfører og fødevareordfører, og siden 2007 har hun fungeret som partiets ordfører for forskning og videregående uddannelser.

Kirsten Brosbøl er en af de socialdemokrater, der hører til i gruppen omkring Mette Frederiksen, oplyser TV2.

Brosbøl har læst samfundsvidenskab på Roskilde Universitetscenter, og har tidligere haft forskellige opgaver i forbindelse med fagbevægelsen og Socialdemokraterne. Blandt andet har hun arbejdet i Europa-Parlamentet ad flere omgange.

Kirsten Brosbøl er vokset op i Odder, og på Socialdemokraternes hjemmeside beskriver hun sin opvækst, der allerede dengang var politisk præget:

- Allerede i mit barndomshjem var der politik på dagsorden. Bedstefar var fisker og byrådsmedlem for Venstre på Djursland, min mor sygeplejerske og aktiv på venstrefløjen. Og min far håndværker og socialdemokrat.

- Så jeg lærte tidligt, at man ikke skal holde sig tilbage for en rask politisk diskussion, skriver hun.

I 2002 tog hun til Brighton i Storbritannien, hvor hun tog en masteruddannelse i freds- og konfliktstudier ved University of Sussex.

Hun blev aktiv socialdemokrat, mens hun studerede, og østjyden har tidligere været kæreste med nuværende forsvarsminister, partifællen Nicolai Wammen.

Og så blev hun kendt i offentlighedens søgelys, da hun i 2004 slog den tidligere chefredaktør på Information David Trads i kampen om at blive socialdemokratisk folketingskandidat i Skanderborg-kredsen.

/ritzau/