Portræt: Kronprinsen nærmer sig magtens midte i Mærsk

Knap to år efter at patriarken Mærsk Mc-Kinney Møller døde i en alder af 98 år, tegner det til, at familien har udpeget kronprinsen, der skal videreføre familiedynastiet.

I forbindelse med A.P. Møller - Mærsk koncernens årsregnskab, der blev fremlagt torsdag, blev Mærsk Mc-Kinneys Møllers barnebarn, 35-årige Robert Mærsk Uggla, nemlig foreslået som nyt medlem til koncernens bestyrelse.

Og generationsskiftet er ikke til at tage fejl af. Samtidig med Robert Mærsk Ugglas kandidatur har Mærsk Mc-Kinney Møllers ældste datter, 73-årige Leise Mærsk Mc-Kinney Møller, nemlig meddelt, at hun udtræder af bestyrelsen.

Robert Mærsk Uggla er søn af Mærsk Mc-Kinney Møllers yngste datter Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, der er næstformand for bestyrelsen i A.P. Møller - Mærsk.

Robert Mærsk Uggla har tidligere været nævnt som et stærkt bud på den kommende frontfigur i A.P. Møller - Mærsk, og han har tidligere sagt, at han er bevidst om, at hans efternavn forpligter.

- Jeg er ikke naiv omkring min baggrund og mit navn, sagde Robert Mærsk Uggla, da han i 2012 blev udnævnt som administrerende direktør for bjærgnings- og slæbebådeforretningen Svitzer, som er en del af Mærsk Gruppen.

Han slog dog fast, at efternavnet ikke gør det alene. Man skal brænde for sit arbejde.

- Mange folk ville nok reagere på, hvis jeg skiftede fra Mærsk. Jeg mener, at hele fundamentet for at have succes er at være passioneret omkring sit arbejde. Så det giver ingen mening at være dedikeret til ét selskab, lige meget ens baggrund, hvis man ikke er passioneret, sagde Robert Mærsk Uggla ved den lejlighed.

Ifølge ledelsesekspert og professor på CBS Flemming Poulfelt skal Robert Mærsk Uggla skabe kontinuitet for familien i selskabet, men det kræver, at han fortsætter med at lave flotte resultater.

- Jeg tror, man må være så realistisk at sige, at hvis det viser sig, at han ikke kan holde kadencen, så kan man jo sagtens risikere, at så fandt man en anden. Men det er et klart signal om, at man vil gerne, og at man tror på ham, siger han.

35-årige Robert Mærsk Uggla er uddannet civiløkonom. Han startede på hovedkontoret i A.P. Møller Mærsk i 2004. Fem år senere tiltrådte han som administrerende direktør for tankskibsrederiet Broström under Mærsk Tankers, inden han skiftede til Svitzer i 2012.

Siden 2007 har Robert Mærsk Uggla været gift med juristen Paola Konopik, og sammen har parret to børn.

/ritzau/

Dagens Gossip