Portræt: Nick Hækkerup stiger igen i regerings-hierarkiet

Det var på mange måder en repræsentant for "det nye" Socialdemokrati, da Nick Hækkerup satte sig i Forsvarsministeriet ved regeringsskiftet i 2011.

Efter flere dårlige sager måtte Hækkerup imidlertid afgive sit Forsvarsministerium i august 2013 til Nicolai Wammen (S), og Nick Hækkerup rykkede i stedet til Udenrigsministeriet og blev Europa- og handelsminister.

Nogen betegnede det som en straffeaktion, angiveligt fordi han havde leveret en intern kritik af regeringen på grund af de omdiskuterede selskabsskattelettelser.

Desuden havde Nick Hækkerup været i massiv modvind i den såkaldte tolkesag, som handlede om, at de afghanske tolke ikke modtog den hjælp, de var blevet stillet i udsigt.

Nu rykker Nick Hækkerup imidlertid igen op i hierarkiet, når han overtager Astrid Krags (S - tidligere SF) sundhedsministerium.

Manden med det berømte politiske efternavn bar en stor del af æren for den økonomiske politik, som førte Socialdemokratiet og de allierede i SF frem til regeringsmagten i 2011. Og hans evner blev allerede før entréen i Folketinget bemærket hos modstanderne.

- Han er dygtig og kompetent. Og så er han professionel i sin uenighed: Man kan sagtens have sammenstød med ham og så i øvrigt have et kanon samarbejde, sagde Lars Løkke Rasmussen (V) i 2006 til Berlingske.

Og selvom Nick Hækkerup havde sammenstød i sin tid i politik, så slap han før sin ministertid fra dem uden de store skrammer.

Hans rolige og saglige fremtoning var ganske givet forklaringen på, at han fik argumenteret sig ud af et angreb fra TV 2-programmet "Operation X". Her blev han anklaget for at have brudt loven i forbindelse med jordopkøb i tiden som borgmester i Hillerød.

På samme måde slap Nick Hækkerup i 2008 med en beklagelse fra en beskyldning om, at Dansk Folkeparti "synes, at sorte mennesker skal ud af landet".

/ritzau/

Dagens Gossip