Portugal er i EM-problemer efter 0-0 mod Østrig

19/06/2016

Portugal er overraskende i problemer i gruppe F ved EM i fodbold, efter Cristiano Ronaldo og hans holdkammerater lørdag måtte nøjes med 0-0 mod Østrig.

Trods stort spilovertag, flest chancer og ti hjørnespark på 61 minutter kunne Portugal ikke score på Parc des Princes i Paris.

Cristiano Ronaldo brændte et straffespark i det 79. minut.

Med pointdelingen har Portugal to point for to kampe og indtager tredjepladsen i gruppen. Ungarn har fire, Island to og Østrig et point med én spillerunde tilbage.

De resterende kampe lyder Ungarn-Portugal og Island-Østrig.

Portugals helt store stjerne, Cristiano Ronaldo, var - som sædvanlig - i fokus både før og under kampen.

Ikke mindst på grund af sine fornærmede kommentarer efter Portugals 1-1-opgør mod Island. Men også fordi han stod til at sætte ny portugisisk landskampsrekord med sin 128. optræden for nationens udvalgte mandskab.

At Island tidligere lørdag spillede 1-1 med Ungarn, var endnu et argument for Ronaldo og Portugal til at komme frem over stepperne og fjerne så meget spænding som muligt om videre adgang til knock out-kampene.

Det kunne ses i kampen, som startede med chancer i begge ender.

Østrig viste tænder efter tre minutter, hvor Portugal glemte at tænke baglæns, og Martin Harnik stod fri til hovedstød, men headede forbi mål.

Derfra tog Portugal over og havde flere gode tilløb til scoring.

Efter 29 minutter headede Nani knaldhårdt på stolpen. Men et par minutter før pausen viste Østrig igen, at de ikke ville lægge sig uden kamp, da David Alaba var tæt på med et frækt frispark.

Anden halvleg startede som den første med en god østrigsk mulighed. Denne gang i form af et langskud fra Ilsanker, som Portugals målmand, Rui Patrício, måtte ud i fuld længde for at redde.

Ti minutter senere markerede Ronaldo sig med et spark i samme klasse, som Østrigs målmand Almer reddede med én hånd. Straks efter holdt han Ronaldo fra scoring med en god redning efter hjørnespark.

Portugal havde igen overtaget totalt.

Nu ventede man bare på målet.

Det kunne være kommet i 79. minut, da Ronaldo tog det straffespark, som blev begået mod ham selv, efter Martin Hinteregger rev superstjernen ned i feltet.

128-kampsjubilaren fintede målmanden til den ene side, men placerede bolden på den modsatte stolpe.

Fem minutter før tid scorede Ronaldo på hovedstød, men fik korrekt målet annulleret for offside.