Portugal indfører lov, der forbyder aflivning af herreløse dyr

Dyreværnsaktivister i Portugal jublede i går, da en ny lov blev vedtaget. Den forbyder aflivning af hjemløse hunde og katte.

I Portugal er der hidtil blevet aflivet op mod 100.000 herreløse katte og hunde årligt, men fra 2018 skal den praksis altså have dødsstødet. Det skriver Djurens Rätt, som er Sveriges største dyreværnsorganisation, på sin hjemmeside.

Loven skal endeligt behandles i det portugisiske parlament i juli, men det anses for at være en formalitet, da der er bred politisk opbakning til forslaget. I stedet for aflivninger skal der satses på sterilisation og adoption af dyr, der mangler et hjem.

De skal kort sagt videre til en ny familie i stedet for at blive aflivet, hvilket er tilfældet i dag. Der er nogle få undtagelser til reglen om aflivning. Meget syge dyr eller dyr med alvorlige adfærdsmæssige problemer kan fortsat aflives, men det er slut med at mangel på plads eller økonomiske udfordringer er den bærende faktor for en aflivning.

Læs også: Nabo hører en hund gø i skoven - vent til du ser, hvem hun beskytter

Dyrlæger og -internater får en overgangsperiode på to år, fordi der er bekymring for, at det vil kræve flere ressourcer end i dag at tage sig af de hjemløse hunde og katte.

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip