Portugal slår Serbien og overhaler Danmark i EM-gruppen

30/03/2015

Mens Danmark spillede en mindre alvorlig testkamp mod Frankrig i Saint-Etienne, så tog Portugal imod Serbien i et vigtigt opgør i danskernes gruppe i EM-kvalifikationen.

Og set med danske briller var det ikke så dumt, at Portugal endte med at vinde hjemmekampen 2-1.

For godt nok overtog Portugal førstepladsen fra Danmark, men Serbien virker helt ude af kampen om EM-billetter efter nederlaget.

Serbien har sølle et point efter fire kampe og er dermed langt fra de øverste pladser i gruppen, som giver adgang til EM-slutrunden i Frankrig i 2016.

Forsvarsveteranen Ricardo Carvalho bragte Portugal foran 1-0 efter 10 minutters spil på et oplæg af backen Fabio Coentrao.

Serbiens Nemanja Matic udlignede til 1-1 efter en times spil, men Fabio Coentrao sørgede blot to minutter senere for kampens sidste og afgørende scoring til 2-1.

Med sejren har Portugal nu ni point efter fire kampe og topper EM-puljen, mens Danmark er placeret på andenpladsen med syv point.

Bagfra er der dog også hårdt pres på Danmark. Albanien er ligeledes oppe på syv point efter 2-1-sejren hjemme over Armenien tidligere søndag. Danmark har dog en målscore, der er tre mål bedre end albanernes.

Danmark møder Serbien i EM-kvalifikationen 13. juni, inden Albanien venter 4. september. Begge kampe spilles i Telia Parken i København.