Portugal taber sensationelt til Kap Verde

01/04/2015

Portugal har aldrig tabt en venskabskamp i fodbold til en afrikansk modstander, men den statistik blev sensationelt ødelagt tirsdag aften, da portugiserne på hjemmebane blev slået 2-0 af østaten Kap Verde.

Godt nok stillede Portugal op uden sin absolutte stjernespiller Cristiano Ronaldo, men så sent som søndag viste holdet gode takter ved at besejre Serbien 2-1 i en kvalifikationskamp til EM.

Med sejren overtog Portugal førstepladsen i gruppen foran Danmark, og derfor var det et hold fyldt med selvtillid, der stillede op mod Kap Verde.

Men spillerne fra øgruppen ud for Senegal lod sig ikke imponere og kom foran efter 38 minutters spil ved Odair Fortes efter en fejl af Portugals debuterende målmand Anthony Lopes.

To minutter før pausefløjtet blev der begået frispark mod målscoreren og på det efterfølgende indlæg fordoblede Gege Kap Verdes føring til 2-0 efter sløset opdækning i det portugisiske forsvar.

Portugal satte en offensiv ind i anden halvleg, men Kap Verde modstod presset.

I det 60. minut blev en helt igennem elendig aften for hjemmeholdet fuldendt, da Andre Pinto blev vist ud, efter at han havde nedlagt en modstander og frataget Kap Verde en klar målchance.

I slutminutterne var Portugal flere gange tæt på at reducere, men "De blå hajer", som Kap Verdes fodboldlandshold kaldes, bed godt fra sig og sikrede en historisk sejr over sin tidligere koloniherre.

Kap Verde var i over 500 år underlagt portugisisk styre. Landet med omkring en halv million indbyggere opnåede selvstændighed i 1975.

På Fifas verdensrangliste er holdet nummer 38, mens Portugal er nummer syv.