Portugals præsident afviser krav om fremskudt valg

Det vil nemlig være »ekstremt negativt« for Portugals troværdighed at fremskynde et valg, som oppositionen kræver, siger Anibal Cavaco Silva ifølge BBC i en tv-transmitteret tale. Han opfordrer samtidig regeringens koalitionspartier til at lægge uoverensstemmelserne til side og nå frem til et politisk kompromis, der skal forhindre, at Portugal får brug for en ny, international redningsplan. Det vil ifølge Anibal Cavaco Silva være muligt at undgå dette, hvis han og hans regering får lov til at sidde deres regeringsperiode ud.

Portugal blev kastet ud i politisk krise, da landets finans- og udenrigsministre trådte tilbage i sidste uge.

De to ministre, Vitor Gaspar og Paulo Portas, var ifølge BBC utilfredse med de massive spareforanstaltninger, der skal sikre overholdelsen af betingelserne for den økonomiske redningspakke, som landet modtog i maj 2011.

Den portugisiske regerings nedskæringer har fået skylden for, at Portugal har været i recession i de seneste to år, ligesom nedskæringerne har bragt sindene i kog hos landets fagforeninger og venstreorienterede partier og forårsaget en bølge af protester i gaderne.

BNB

Dagens Gossip