Portugisere skal arbejde mere under krisen

Det sydeuropæiske land har planer om at fyre 30.000 offentligt ansatte og hæve pensionsalderen med et år til 66 år, skriver BBC. Samtidig skal de offentligt ansatte til at arbejde 40 timer om ugen, i stedet for de nuværende 35, mener Portugals premierminister Pedro Passos Coelho.

Stramningerne skal sikre besparelser for omkring 36 milliarder kroner over de næste tre år, og skal gælde allerede fra næste år, meddeler han.

»Med disse initiativer kan vores europæiske partnere ikke stille spørgsmålstegn ved vores engagement i forhold til redningsplanen,« siger Pedro Passos Coelho ifølge BBC.

Nedskæringerne skal imødekomme kravet fra blandt andet EU-Kommissionen, som til gengæld for en lånepakke til Portugal kræver orden i økonomien. Portugal modtog en økonomisk redningspakke fra den såkaldte trojka bestående af EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond (IMF) på omkring 585 milliarder kroner i 2011,

Arbejdsløsheden i Portugal er rekordhøj, 18 procent er uden et arbejde, og landets økonomi ventes at skrumpe igen i år.

Portugiserne mener dog tilsyneladende ikke, at landets problemer skal løses via offentlige nedskæringer. De har været yderst upopulære og har medført voldsomme protester.

Dagens Gossip