Portugisisk fodbold frygter ny kinesisk sponsoraftale

Skrevet af admin

28/01/2016

Dagens topnyheder

En lidt speciel sponsoraftale i den næstbedste fodboldrække i Portugal vækker bekymring hos klubberne.

Aftalen er indgået med det kinesiske lysfirma Ledman, og i en pressemeddelelse skriver firmaet, at kontrakten giver mulighed for, at "ti kinesiske spillere og tre assistenttrænere kan slutte sig til de ti bedste klubber i den portugisiske 2. division for at blive bedre".

Det får klubberne til at frygte, at man bliver tvunget til at skrive kontrakt med kinesiske spillere eller trænere, og det er man på ingen måde interesseret i.

- De kan ikke tvinge os til at hente kinesiske spillere. Det bør være valgfrit, siger José Godinho, chef for Portugals 2. division, til AFP.

Det har klubberne ifølge Godinho gjort klart gennem alle ligaorganisationens forhandlinger med Ledman, og derfor overrasker meldingen fra det kinesiske firma.

Præsidenten for de professionelle spilleres union i Portugal, Joaquim Evangelista, er også bekymret over aftalen.

- Vi forstår ikke, hvordan ligaen tillader et firma at pådutte klubberne spillere og trænere, lyder det fra Evangelista ifølge AFP.

Organisationen bag den portugisiske liga forsøger imidlertid at overbevise klubberne om, at man ikke vil blive påtvunget noget som helst. Men samtidig bekræfter man, at der er en aftale om udveksling.

- Der vil være en udveksling af fodboldspillere, men ligaen kan garantere, at klubberne ikke vil blive påtvunget noget, siger Germano Almeida, pressemedarbejder i Portugals ligaorganisation.

Ifølge en advokat med speciale i sportsrettigheder kan klubberne føle sig sikre på at kunne vælge sine spillere selv.

- Ingen kan tvinge en klub til at hyre en spiller. Det er forbudt ifølge Fifas regler, det portugisiske fodboldforbund og ligaen, siger Joao Manteigas.

/ritzau/