Det er sjældent, det er godt at aflevere en positiv dopingprøve, men for Eintracht Frankfurt-spilleren Marco Russ kan det måske have reddet hans liv.

Efter en kamp i slutningen af april afleverede Russ en dopingtest, som viste unaturligt høje hormonværdier, hvilket ofte skyldes brug af væksthormoner.

Men de forhøjede værdier var ikke et udslag af præstationsfremmende midler. Undersøgelser viste således, at Marco Russ havde kræft. Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Undersøgelserne viste en tumor hos Russ, som han skal have opereret væk tirsdag. Hvor tumoren sidder, eller hvor alvorlig en kræftdiagnose der er tale om, melder klubben ikke noget om.

Ifølge Bild har 30-årige Russ dog tilkendegivet, at han agter at spille de to playoff-kampe mod Nürnberg torsdag og mandag, som skal afgøre om Frankfurt også er bundesligaklub til næste sæson.

Dermed kan han lægge sig på operationsbordet tirsdag med visheden om, hvorvidt han skal spille i den bedste eller næstbedste række efter sommerferien.

I torsdagens playoff-kamp om en plads i Bundesligaen indtog Russ en hovedrolle, da han scorede selvmål, så Nürnberg kom foran 1-0 tre minutter før pausen.

Frankfurt, der havde den tidligere Brøndby-keeper Lukas Hradecky på mål i hele kampen, udlignede til 1-1 i anden halvleg ved Mijat Gacinovic. Det blev også kampens resultat.

Nürnberg, der endte som nummer tre i den næstbedste tyske fodboldrække, står dermed med det bedste udgangspunkt før returopgøret på hjemmebane på tirsdag