Post Danmark Rundt får klassisk rute

Cykelløbet Post Danmark Rundt byder også i 2014 på en helt klassisk rute med den frygtede afslutning på Kiddesvej i Vejle på tredje etape, en kort enkeltstart, denne gang i Middelfart og den traditionelle afslutning på Frederiksberg i København.

Det blev offentliggjort på et pressemøde på Frederiksberg Rådhus tirsdag eftermiddag.

- Desuden ser jeg frem til den hårde afslutning i Mariager, som vil overraske mange, og så selvfølgelig den flotte afslutning på Frederiksberg, siger løbsdirektør Jesper Worre i forbindelse med, at han har vist ruten frem for offentligheden.

Løbet bliver indledt den 6. august i Mariager, hvor rytterne foruden Rebild Bakker møder en kringlet afslutning med elementer, som kan skabe tidsforskelle - både brosten og en stigning.

På anden etape vender cykelfeltet tilbage til Aarhus, hvor der har været mål flere gange tidligere, mens afslutningen på Kiddesvej i Vejle kommer med for 11. gang.

Efter afslutningen i Vejle, begynder rytterne lørdagens tidlige etape i Nyborg og kører i mål i Odense. Dernæst følger en enkeltstart på 15 kilometer lørdag aften.

Først søndag kommer feltet til Sjælland, hvor sjette og sidste etape går fra Kalundborg til Frederiksberg - her skal rytterne spurte for 20. gang.

2014-udgaven af Post Danmark Rundt er nummer 24 i rækken.

Løbsdirektør Jesper Worre kunne tirsdag også løfte sløret for nogle få hold, som han allerede har lavet aftaler med. Foreløbig er kun to world tour-hold iblandt. Lars Baks Lotto-mandskab og Tinkoff-Saxo, der har Bjarne Riis i spidsen.

Det tyske Team NetApp Endura, som har modtaget et wild card til årets Tour de France, kommer også til Danmark.

Ganske som tidligere skal fem af de mindre danske cykelhold kæmpe om tre wild cards til Post Danmark Rundt. De tre hold bliver udvalgt efter årets DM i Faaborg den 29. juni.

Post Danmark Rundt 2014:

1. etape, 6. august: Hobro-Mariager, 155 km

2. etape, 7. august: Skive-Aarhus, 195 km

3. etape, 8. august: Skanderborg-Vejle (Kiddesvej), 175 km

4. etape, 9. august: Nyborg-Odense, 100 km

5. etape, enkeltstart, 9. august Middelfart, 15 km

6. etape, 10. august: Kalundborg-Frederiksberg (København), 175 km

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip