Postmedarbejder undersøger, hvorfor ældre kvinde sender så mange pakker - får sig et chok

Skrevet af Jesper Larsen

20/12/2015

Mest læste i dag

Debbie Hill har været ansat på et postkontor i byen Florence i South Carolina i 29 år, og de mange års ansættelse har gjort, at hun kender mange af kunderne godt. 

- Jeg kender mange af kunderne. Jeg har set forældre blive bedsteforældre og fulgt med i flere generationers opvækst, siger hun til SC Now. 

For nylig begyndte en ældre kvinde, hun har kendt i mange år, at sende mange ekspress-pakker til forskellige adresser, og da kvinden normalt kun kom ind på postkontoret for at købe frimærker, fik Debbie Hill på fornemmelsen, at der var noget galt. 

- Hun begyndte at komme her ofte, og det lignede hende slet ikke, siger Debbie Hill om oplevelsen. 

Debbie Hill besluttede sig for at undersøge sagen, og derfor kontaktede hun Thomas Gasser, der er inspektør indenfor postvæsenet, og bad ham om at undersøge de adresser, som den ældre kvinde sendte pakker til.

Det viste sig, at adresserne var forbundet med et udbredt svindelnummer, som jamaicanske kriminelle havde sat op, hvor de lokkede folk i fælder under dække af, at de deltog i et lotteri. 

Thomas Gasser reagerede omgående, og i fællesskab med politiet lykkedes det ham, at få kvindens penge tilbage. 

Han er glad for, at Debbie Hill var så opmærksom på sit arbejde. 

- Hun er langt mere end en kvinde, der tager imod breve. Hun kender sin kunder, og hun er en del af lokalmiljøet. Hun kendte den ældre kvinde, og derfor vidste hun, at der var noget galt, siger Thomas Gasser til SC Now. 

Debbie Hills indsats har nu ført til, at hun har fået en anerkendelse fra ledelsen i US Post, og ifølge Thomas Gasser er hendes indsats ekstraordinært vigtig, fordi svindlerne ofte går efter ældre borgere, der ikke er i stand til at gennemskue, hvad der foregår. 

- Folk prøver at snyde ældre personer og bilde dem mange ting ind. At de har vundet i et lotteri eller at nogen er kommet til skade og har brug for penge, de vil gøre hvad som helst for at franarre de her mennesker penge, siger han. 

I marts begik en 81-årig mand selvmord i staten Tennessee, efter han over en længere periode var blevet afpresset af lotto-svindlere fra Jamaica.