Poul Erik Jensen til Tre-For: - Brug dansk arbejdskraft

Brug dansk arbejdskraft, lyder opfordringen fra byrådsmedlem, Poul Erik Jensen (S) Vamdrup. Og budskabet har adresse til forsyningsvirksomheden Tre-For, skriver Vamdrup Netavis.

Tre-For graver i øjeblikket i fortovet på Stadionvej og Parcelvej i Vamdrup. Der trækkes nye ledninger dels til lysanlæg, dels til fibernet. Og endelig foretages renovering af de opgravede fortove. Det sidste arbejde gennemføres for Kolding Kommune.

- Så vidt jeg kan se arbejdes der ihærdigt. Men endnu engang er jeg skuffet over, at det tilsyneladende ikke giver beskæftigelse til danske arbejdere. Man skal vist være polak for at være så skrap til polsk som Tre-For’s arbejdere er, siger byrådsmedlem Poul Erik Jensen, til Vamdrup Netavis.

Bliv ven med Dagens Kolding på Facebook - Altid gratis nyheder

Han har rejst sagen over for Kolding Kommune. Det er sket med baggrund i, at byrådet i Kolding har vedtaget, at alle virksomheder, der udfører opgaver for Kolding Kommune skal overholde såvel danske overenskomstkrav som arbejdsmiljøkrav. Og det vil han have undersøgt om også sker med arbejdet i Vamdrup.

- Det er krav der skal sikre, at man ikke på forhånd bortdømmer danske virksomheder, der følger alle regler. Jeg har rejst den konkrete sag over for den kommunale forvaltning, og her har man over for mig garanteret, at byrådets beslutning vil blive fulgt, siger Poul Erik Jensen.

Han ærgrer sig dog over, at Tre-For ikke bruger dansk arbejdskraft. Der er fortsat mange arbejdsløse, der hellere vil have et job end at være på offentlig forsørgelse med alle de regler, der følger af det.

- Tre-For er en forbrugerejet virksomhed. De burde i lighed med så mange andre danske virksomheder foretrække dansk arbejdskraft, slutter Poul Erik Jensen.

Dagens Gossip