Poulsens anden ungdom

Hvilket ikke er en selvfølge for Christian Poulsen, som de seneste to år kun har tilbragt et enkelt år i henholdsvis Liverpool og Evian. Symbiosen mellem klubben Ajax, byen Amsterdam og familien Poulsen er så harmonisk, at Poulsen skyder rygterne om en tilbagevenden til FCK ned i den hollandske hovedstads kanaler.

- Jeg er glad, hvis jeg bliver sat i forbindelse med FCK, for jeg har gode minder fra FCK. Men jeg må sige, at jeg har det altså rigtigt fint hernede og glæder mig til det kommende år med Ajax. Jeg er i en god klub så jeg tænker ikke i andre baner i øjeblikket, siger Poulsen.

- Jeg planlægger ikke længe ud i fremtiden. Og jeg har egentlig heller ikke et decideret ønske om, at jeg skal slutte et bestemt sted, eller at jeg skal nå noget bestemt. Jeg ser helt klart mig selv fortsætte i Ajax og glæder mig til at starte op igen, siger Christian Poulsen.

Anerkendelse

På banen har Poulsen fået sin anden ungdom. Han kunne hjemføre sit første mesterskab siden 2001, hvor han vandt med FCK, men med sine 33 år har succesen udenfor banen betydet lige så meget for ham.

- I Sevilla blev det da til nogle trofæer og i Schalke tabte vi en pokalfinale, men det er blevet til en hel del andenpladser, derfor har det været dejligt at stå med guldet. Når man bliver mester, så får man naturligvis en form for anerkendelse, for fodbold er meget sort/hvidt, siger Poulsen og fortsætter:

- Så jo, det er et ekstra plus at blive mester, ogd et har været en god sæson for mig, men generelt har jeg egentlig bare nydt livet her I Amsterdam, også udenfor banen. Jeg føler, at vi her i Amsterdam er kommet tættere på noget af det, vi kender. Nu har jeg været ude i så mange år og har prøvet og oplevet mange ting, siger han.

- Det gode ved Amsterdam er, at vi har fundet en rigtig god skole til de to største børn, den lille går i børnehave og min kone, Julie, er startet på et foto-studie, så på den måde hænger livet ret godt sammen, mht. at vi alle sammen har noget, vi synes, der er spændende. I min alder er det rart, at man føler, at hele familien trives.

Den form for tryghed har afspejlet sig på banen, hvor han har spillet 35 kampe, alle seks Champions League-kampe og de vigtigste ligakampe mod rivalerne PSV, Feyenoord og Twente. Spillestilen i Ajax har frembragt en mindre hård Poulsen, der er gået igennem ligasæsonen uden gule og røde kort.

- Ajax er et storhold i Holland, og i næsten alle kampe har vi bolden i minimum 60 procent og nogen gange mere, hvilket har været en stor forskel fra sidste år i Evian, hvor vi var underdogs. Det er nu sjovere at have bolden end at løbe efter den, siger han og fortsætter:

- Derfor har jeg også nydt det spillemæssigt. Frank de Boer vil gerne have, at vi spiller kombinationsspil, og det er også en af grundene til, at jeg ikke har fået et gult kort i ligaen . Det er et tegn på, at vi har været i kontrol i mange af kampene, siger han og påpeger, at tiden på landsholdet har rustet ham til spillestilen.

Styrke i pasningsspillet

- Jeg synes, jeg har haft en stor ballast ved at have spillet alle de år på landsholdet, fordi det er lidt af det samme system. Det er også dér, jeg ser mine styrker, selv om jeg i løbet af min karriere er blevet fremstillet som en slags bryder af spillet, og som skal kæmpe i duellerne. Mine styrker er også i pasnings - og kombinationsspillet, og det har jeg haft mulighed for her i Ajax. Det har da også udviklet mig som spiller, siger Poulsen.

- Jeg har måttet lære og lytte til træneren, mht. hvad han vil. Da de ville skrive med mig, var jeg inde og snakke med De Boer, hvor han forklarede mig, hvad de forventede af mig, og hvad han forlangte, jeg skulle gøre spillemæssigt, og det har jeg forsøgt at opfylde.

Mens Ajax har slået al modstand i stykker i de hjemlige egne, har det set svært ud i Europa for den unge trup. Poulsen mener, at Ajax skal tage skridtet videre i Europa, men at nå helt til tops forbliver en drøm.

- I årets CL var vi en svær pulje med Manchester City, Real Madrid og Dortmund, så det var flot, vi blev nummer tre. I tre af kampene viste vi, at vi godt kunne være med, men vi så også i de to kampe mod Real Madrid og den ene mod Dortmund, at der er et stykke op til de allerbedste, siger han.

- Målet til den kommende CL-sæson må være at komme skridtet videre, og jeg tror da også, at vi kan rykke os. Men at spille med om titlen kan vi kun drømme om. For Ajax’ vedkommende handler det om at skabe en balance mellem at udvikle spillere og så samtidig være konkurrencedygtige nationalt og internationalt. Det er den filosofi, der også gør, at man ikke kan kæmpe med om de allerstørste spillere, når de er på toppen af deres karriere, siger Poulsen.

Nej til landsholdet

Med Poulsen som succesfuld fast mand på et guldhold formet i en Morten Olsen-skabelon samt mass3er af CL-minutter i benene, har flere eksperter peget på, at Olsen burde give Poulsen et kald. Et comeback-kald. Men stoppet på landsholdet er definitivt, fastslår Poulsen.

- Efter EM sidste sommer kom jeg frem til, at det var rigtigt at stoppe. Og det står jeg ved. I denne sæson har jeg haft nogle småskader, og jeg har kunnet mærke, at når der har været landsholdssamlinger, har jeg kunne bruge tiden på restituere eller lige få et afbræk. Hvis jeg skal være helt ærlig, er jeg ikke sikker på, at jeg ville kunne holde til landsholdet oveni. Selvfølgelig kan man savne kammeratskabet omkring landsholdet, men jeg føler, at det er den rigtige beslutning, og den holder jeg fast ved, siger Poulsen.

Med fravalg af landshold er der fuld fokus på Ajax, på Amsterdam og på familien. Og sammenhængen mellem de tre. Poulsen har et år tilbage i Ajax og udelukker ikke at forlænge.

- Nu har jeg et år tilbage, og det regner jeg med at opfylde. Og hvis det så er gået godt i dét år, og klubben vil have mig, så må vi tage en snak i løbet af året. Med den alder, jeg har nu, kigger jeg kun et år frem, jeg har ikke behov for andet lige nu.

Dagens Gossip