Powell: Træneren gav mig ulovlige stoffer

Den jamaicanske sprinter Asafa Powell var uvidende om, at han op til sidste års nationale mesterskaber indtog piller, der indeholdt et forbudt stof.

Den tidligere verdensrekordholder på 100-meter blev i forbindelse med mesterskaberne test positiv for stoffet oxilofrin.

Powell hævder onsdag ved en dopinghøring i hovedstaden Kingston, at det skyldes et kosttilskud kaldet Epiphany D1, som han fik besked på at tage af sin træner, Christopher Xuereb.

Og netop på dagen, hvor han blev testet, havde han fået besked på at tage dobbelt så mange piller som sædvanligt.

- Jeg glemte det, og så kom Chris hen på mit værelse og mindede mig om, at jeg skulle huske at tage fire piller, siger Powell følge AFP.

Powell fortæller, at han begyndte at tage Epiphany D1 en måned før mesterskaberne, og at han ikke havde tjekket, om pillerne befandt sig på listen over forbudte stoffer.

Han skrev heller ikke stoffet på den formular, hvor atleterne i forbindelse med en dopingkontrol skriver, hvilke kosttilskud de har indtaget.

- Jeg var meget spændt på grund af mesterskaberne og kunne ikke huske navnene på dem alle. De fleste var nye for mig, siger Powell, der begyndte samarbejdet med sin nye træner to måneder før, at han blev testet positiv.

Han træningsmakker Sherone Simpson blev også testet positiv for samme stof. Hun har taget de samme piller og har derfor også karantæne.

Afhøringen fortsætter onsdag jamaicansk tid, når Christopher Xuereb skal afgive forklaring.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip