Prædikant: Medierne misforstår os med vilje

»Uheldigvis er det min egen erfaring med medierne, at de misforstår os med vilje, så de kan kalde os ekstremister. Men medierne ser ikke objektivt på tingene,« sagde han til TV 2 News.

Blandt andet afviser han at have sagt, at jøder er efterkommere af aber og svin, sådan som han ellers er blevet citeret for.

De to omdiskuterede muslimer, Al-Haddad og Abdur Raheem Green, som blandt andet er grundlægger af et islamisk uddannelsesakademi, der missionerer islam i England, er begge kendt for at fordømme demokrati og for at komme med skarpe udtalelser om, hvordan homoseksualitet strider mod islam. Men forud for lørdagens konference i Korsgadehallen, som er arrangeret af Muslimsk Ungdom i Danmark (Munida), kom de begge med budskaber om fred.

»Vi kan godt eksistere fredeligt sammen. Vi må forstå hinanden, og den ene skal ikke tvinge den anden til at ændre sit liv og omvendt,« sagde Al-Haddad om muslimer og ikke-muslimer, og det er Green enig i, selv om der er tydelige forskelle mellem de to grupper.

»Der vil altid være forskelle. Det er en ideologisk konflikt, men den behøver ikke nødvendigvis blive fysisk eller voldelig,« sagde Abdur Raheem Green til TV 2 News.

De moderate udtalelser er dog ikke dem, der lagres i hukommelsen hos kritikerne. Det er i stedet de radikale holdninger, som kan blive udbredt til unge, danske muslimer. Og det skal vi undgå.

Dansk Folkepartis Martin Henriksen (DF) finder det »dybt problematisk«, at sådanne prædikanter kommer ind i Danmark, og derfor ønsker et regelsæt, der gør, at man i særlige tilfælde kan nægte folk indrejse. Men Socialdemokraternes udlændinge- og integrationsordfører, Jacob Bjerregaard, mener, at den bedste måde at lukke munden på disse prædikanter er at modsvare dem.

»Det er folk, der udtrykker nogle - synes jeg - perverse holdninger, som ikke hører hjemme i det her land og det her århundrede. Så vi skal sige fra. Vi skal gå op imod det og gøre opmærksom på, at det jo dybest set er nogle latterlige holdninger i Danmark i 2013,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Dog mener han ikke, at det er en løsning at nægte dem indrejse i landet.

»Det var selvfølgelig bedst, hvis de blev væk. Men spørgsmålet er bare, om det lovgivningsmæssigt er så lige til at sige, hvem der må komme ind og ikke må komme ind. Jeg tror, det er svært at lave en præcis grænse for, hvilke ytringer der må komme ind og hvilke der ikke må,« siger han.

Dagens Gossip