Præsident: 15 soldater dræbt i »baghold«

Præsident Juan Manuel Santos oplyser ifølge AFP søndag, at 15 soldater fra regeringshæren er blevet dræbt af den venstreorienterede oprørsgruppe ved det, som han beskriver som et baghold.

»Vores hjerter er med familierne til de 15 helte, der ofrede deres liv i Arauca for deres medborgeres ro og sikkerhed,« siger præsidenten.

Bagholdet fandt sted i det østlige Colombia tæt på grænsen til Venezuela. Ifølge præsident Santos blev soldaterne angrebet af omkring 70 oprørere, hvoraf 12 efterfølgende er blevet taget til fange af hæren.

Der er ingen meldinger om dræbte på oprørernes side, men fem af de tilfangetagne er såret, oplyser præsidenten.

Den blodige episode skaber nye problemer for fredsprocessen i Colombia, hvor regeringen sidste år indledte forhandlinger med FARC, som har kæmpet en uforsonlig guerillakrig gennem de sidste 49 år - med mere end 600.000 dræbte til følge.

Præsident Santos er uforsonlig i sit budskab:

»Disse angreb er ikke løsningen. De vil blive mødt med magt. Jeg har beordret vores styrker til at blive ved med at skyde, til konflikten er overstået,« siger han ifølge AFP.

Meldingen om det seneste angreb kommer kort efter nyheden om, at seks FARC-medlemmer og fire soldater er blevet dræbt under kampe i den sydvestlige del af landet.

Søndag eksploderede der også en bombe på et diskotek i byen Cucuta ved grænsen til Venezuela, men det vides endnu ikke, om angrebet, der kostede en person livet, har forbindelse til konflikten med FARC.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip