Præsident Obama på afkortet visit hos den spanske konge

Skrevet af admin

10/07/2016

Dagens topnyheder

Den amerikanske præsident, Barack Obama, mødte søndag den spanske konge, Felipe, i Spaniens hovedstad, Madrid. Senere på dagen mødes Obama med landets fungerende premierminister.

Besøget er Obamas første i Spanien som præsident. Repræsentanter for den amerikanske regering fortæller, at det var vigtigt for præsidenten at besøge Spanien.

Det er det eneste store europæiske land, som han ikke har besøgt som præsident.

Det var meningen, at præsidenten skulle tilbringe to dage i Spanien, efter at have deltaget i et Nato-møde i Warszawa.

På mødet svor USA, Spanien og andre allierede lande at stå sammen i forhold til truslen fra Rusland og Storbritanniens planer om at forlade EU.

Besøget er dog blevet afkortet på grund af drabene på fem politibetjente i Dallas.

Planer om sightseeing i Sevilla og et møde med den spanske befolkning er blevet aflyst. Præsidenten får kun tid til at mødes med kong Felipe og premierminister Mariano Rajoy.

Et kort visit på flådestationen Rota bliver det også til, inden han søndag vender hjemad.

I en tale i det kongelige palads i Madrid fortalte præsidenten søndag, at han første gang besøgte Spanien, lige inden han startede på sine jurastudier. Den rejse foregik hovedsageligt til fods og med en rygsæk, berettede han.

- Det er en svær uge hjemme i USA, så mit besøg bliver afkortet. Men jeg følte, at det var vigtigt at komme her, når man tænker på det ekstraordinære venskab, der er mellem USA og Spanien, sagde præsidenten.

Kong Felipe fortalte ved lejligheden, at Spanien er forpligtet til at opretholde det tættest mulige forhold til USA.

- Spanien og USA deler principper og interesser, og forbindelsen mellem vores to lande er kun blevet stærkere på alle områder, sagde kongen.

/ritzau/Reuters