Præsident Obama vil se yderligere beviser for brug af kemiske våben

Det fastslog en talsmand for Det Hvide Hus fredag.

»Jeg vil ikke sætte en tidshorisont på. Det skal være facts, ikke en deadline, der driver denne undersøgelse,« sagde talsmanden Jay Carney ifølge Reuters.

Den amerikanske forsvarsminister Chuck Hagel sagde torsdag, at man efterforsker forlydender om, at det syriske styre skulle have brugt kemiske våben, angiveligt i form af giftgassen sarin.

Præsident Obama har tidligere sagt, at beviser for brug af kemisk våben i konflikten mellem det syriske styre og oprørerne ville være en »gamechanger« i omverdenens syn på konflikten.

Talsmanden Jim Carney siger, at en reaktion på mulig brug af kemiske våben kan bestå af forskellige former for indgriben.

»Han (præsident Obama, red.) holder alle muligheder åbne. Når folk taler om de muligheder, der er på bordet, taler man ofte kun om brug af militære midler. Det er vigtigt at huske, at der er forskellige muligheder i en situation som denne,« siger Jim Carney ifølge Reuters.

Det syriske styre har afvist påstanden om, at man skulle have anvendt kemiske våben og i stedet beskyldt oprørerne for at have skredet til brug af giftgasser.

EUs repræsentant i udenrigsanliggender, Catherine Ashton, gentog fredag en opfordring fra EU til Syrien om at tillade en FN-undersøgelse af påstandene om brug af kemiske våben.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip