Præsidentbud mindes Paris' ofre med et minuts stilhed

Demokraternes kandidater til at blive partiets præsidentbud i USA har taget hul på en tv-debat med et minuts stilhed for at mindes ofrene for angrebene i Paris fredag aften.

De tre konkurrenter - Hillary Clinton, Bernie Sanders og Martin O'Malley - stod sammen på scenen i stilhed i 60 sekunder, før de tog hul på aftenens debat, der var ændret efter en række angreb i den franske hovedstad, hvor mindst 129 mennesker blev dræbt.

Efter det første minut blev deltagerne bedt om at tage stilling til den form for international trussel, og her afviste både Bernie Sanders og Hillary Clinton at tale om "radikal islam".

- Vi er ikke i krig med islam, vi er ikke i krig med muslimer. Vi er i krig med radikaliserede ekstremister. Vi må ikke male med for bred en pensel, siger Hillary Clinton.

Hun opfordrer det internationale samfund til at stå sammen mod grupper som Islamisk Stat (IS), der har taget skylden for de i alt seks angreb, der blev udført fredag aften i Paris mod et spillested, flere restauranter og det franske nationalstadion.

- Vi er nødt til at finde en løsning, der bringer verden sammen om at udrydde den form for radikal, jihadistisk ideologi, der motiverer organisationer som ISIS, siger Clinton og bruger et andet navn for Islamisk Stat.

Samme melding kommer fra Martin O'Malley, der hidtil har været mere usynlig i Demokraternes kandidatkamp. Han ser gerne amerikanerne gå foran i kampen.

- USA er bedst, når vi bekæmper ondskaben i denne verden, siger han.

Det er anden gang, at Demokraternes bud til at blive nomineret til partiets præsidentkandidat debatterer på direkte tv. Denne gang foregår det i delstaten Iowa.

/ritzau/

Dagens Gossip