Præsidentens mand i Kijev forlader partiet efter blodbad

Den ukrainske præsident Viktor Janukovitjs højeste repræsentant i Kijev, Volodimir Makejenko, forlader præsidentens parti i protest mod de tiltagende blodsudgydelser, hvor mindst 27 foreløbig meldes dræbt torsdag.

Det oplyser nyhedsbureauet AFP.

- Det, der sker i den ukrainske hovedstad, er en tragedie, siger Volodimir Makejenko i en erklæring.

- Jeg har besluttet at forlade Regionernes Parti og påtage mig et personligt ansvar for levevilkårene i Kijev, siger han.

Volodimir Makejenko har ikke titel af borgmester i byen, men fungerede indtil sin opsigelse som Kijev-byadministrationens overhoved.

Han blev udpeget til posten for knap en måned siden 25. januar og bliver på posten, selv om han har meldt sig ud af partiet.

Også guvernøren i byen Tjernivtsi, der ligger ved floden Prut i det vestlige Ukraine, har taget konsekvensen af de eskalerede sammenstød mellem demonstranter og politi, skriver BBC.

På billeder fra den ukrainske tv-station Kanal 5 ses guvernør Mikhajlo Papijev omringet af vrede demonstranter, der råber "Folk dør!" foran administrationsbygningen.

I hånden har Papijev et håndskrevet brev dateret den 19. februar.

- Jeg anmoder om, at du accepterer min fratrædelse fra stillingen som chef for Tjernivtsis regionale statsadministration, står der på brevet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip