Præsidentkandidat: En muslim i Det Hvide Hus går ikke

En af de førende i feltet af håbefulde republikanske præsidentkandidater i USA har svært ved at se en muslim som amerikansk præsident nu eller engang i fremtiden.

Denne gang er det ikke den åbenmundede Donald Trump, der har fornærmet en stor befolkningsgruppe, men derimod Ben Carson, den pensionerede hjernekirurg, der for tiden er nummer tre i kapløbet om at vinde den republikanske nominering.

- Jeg vil ikke gå ind for, at der kom en muslim i spidsen for denne nation. Det vil jeg helt bestemt være imod, sagde Ben Carson, der i øvrigt er troende kristen, i NBS-programmet "Meet the Press" søndag.

Ifølge Carson, der får opbakning fra cirka 14 procent af republikanerne, er muslimers tro i modstrid med amerikanske principper.

Selv har han tidligere fremlagt et skatteforslag, som han ifølge eget udsagn blev inspireret til af bibelen.

USA største muslimske organisation, American-Islamic Relations, fordømmer Carson for hans udtalelse, hvilket ifølge organisationen i højere grad er diskvalificerende som præsidentkandidat end ens religion.

- Det er langt over grænsen, og han bør trække det tilbage, siger talsmand Ibrahim Hooper.

Ben Carson trak senere søndag en smule i land, efter at kritikken var haglet ned over ham fra flere sider.

En talsmand for hans kampagne understregede, at Carson er stor tilhænger af den forfatningsmæssige ret til religiøs frihed, "men at han også tror, at det amerikanske folk langt fra er klar til at acceptere en muslim som præsident i vores jødisk-kristne samfund".

- Der er uden tvivl en kompleks modsætning mellem udøvelsen af den muslimske tro og vores forfatning, tilføjer talsmand Doug Watts.

Omkring seks millioner amerikanere er muslimer.

USA's nuværende præsident, Barack Obama, er af sine modstandere - især Donald Trump - ofte blevet "beskyldt" for at være muslim.

Selv bekender Obama sig til den protestantiske kristne kirke.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip