Præsidiet afviser regeringstoppens brev

Folketingets præsidium bakker op om Statsrevisorernes ønske om fortsat at undersøge det lovforberedende arbejde i solcellesagen.

Det oplyser Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), efter et møde i præsidiet onsdag formiddag.

Præsidiet bakker ligeledes op om Statsrevisorernes ønske om nødvendigt at tage en mere principiel diskussion af Rigsrevisionens beføjelser efterfølgende.

- Vi er enige om, at Statsrevisorerne er Folketingets repræsentanter i forhold til Rigsrevisionen. Statsrevisorerne har i enighed svaret, at de agter at gennemgå solcellesagen som planlagt.

- De har også sagt, at de gerne vil tage en principiel diskussion, og den diskussion tager vi gerne uden sammenhæng med solcellesagen, siger Mogens Lykketoft.

Det er regeringstoppen, der i et brev har udtrykt ønsket, at Rigsrevisionen af principielle grunde ikke skal forholde sig til kvaliteten af det lovforberedende arbejde i en undersøgelse af den omstridte solcellesag.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), socialminister Annette Vilhelmsen (SF) og finansminister Bjarne Corydon (S) mener ikke, at det lovforberedende arbejde normalt er et område, som Rigsrevision forholder sig til.

Ifølge Mogens Lykketoft har det dog været tilfældet fire gange siden 1997.

Solcellesagen drejer sig om flere huller i solcelleloven, som utilsigtet gav særdeles lukrative ordninger i forhold til opsætning af solceller. Det vil over de kommende år koste staten flere hundrede millioner kroner.

Og det er det forløb, som Statsrevisorerne har bedt Rigsrevisionen undersøge, men som altså også har fået regeringstoppen til at slå hælene.

Statsrevisorerne har hele tiden fastholdt ønsket om en helt bred undersøgelse af sagen, hvilket regeringen ifølge finansminister Bjarne Corydon også allerede har accepteret.

- Statsrevisorerne har som borgerrepræsentanter landet den her sag rigtigt, og jeg har noteret mig, at finansministeren har kvitteret for det. På den måde lander alt jo godt, siger Mogens Lykketoft.

/ritzau/

Dagens Gossip