Præst forsvarer lumre kommentarer

Her skrev han blandt andet, at unge, kvindelige politikere er i besiddelse af nogle »frække røde trutmunde«, og at det i høj grad er årsagen til, at de bliver valgt til Folketinget.

Det har ifølge jv.dk fået den socialdemokratiske folketingskandidat Christian Rabjerg Madsen til at opfordre præsten til at trække sig fra sin post, fordi han udtaler sig sexistisk. Men det afviser Uffe Vestergaard Poulsen at gøre.

»De ting, jeg skriver om de unge kvinder, er kun rosende ment. Havde jeg ikke passet mit embede som sognepræst, ja, så skulle jeg fyres, men jeg forkynder altid evangeliet rent og purt, og jeg har ytringsfrihed ligesom alle andre,« siger han til JydskeVestkysten.

Formålet med debatindlægget var at slå til lyd for, at valgretsalderen bør hæves til 30 eller 35 år, fordi de unge politikere ikke er modne nok til det ansvar, der følger med en ansvarsfuld post.

Men det budskab druknede i reaktioner fra blandt andre unge, kvindelige politikere, der undrede sig over Uffe Vestergaard Poulsens indlæg, hvor han skrev:

»Der er gået ”X-Factor i politikken. Smukke unge kvinder, to af de rømmede fra SF, forførende øjne som en Astrid Krag og flere til. Hvem kan ikke fornemme det helt ned i tæerne? Læber med rødt, som enhver rigtig mand ved, hvad kan bruges til,« spurgte folkepræsten i Jyllands-Posten, hvor han også slog fast, at demokratiet er vigtigere end et godt udseende.

»Selvfølgelig vil man komme til at savne de frække trutmunde, men demokratiet må komme i første række«.

Den udtalelse fik blandt andre Enhedslistens uddannelsesordfører Rosa Lund (Ø) til tasterne:

»Det var dog den største omgang gammeldags sludder! Jeg er en af Folketingets yngste politikere, og tilmed kvinde. Jeg tror ikke, at jeg er blevet valgt på baggrund af min alder eller mit køn. Jeg tror, jeg er blevet valgt på baggrund af den politik, Enhedslisten står for. Lad os nu for helvede gøre op med, at politik kun er for gamle mænd i jakkesæt,« lød det på hendes facebookprofil.

Dagens Gossip