Præstø-ulykken: 21-årig får sjælden hædersmedalje af Dronningen for at have reddet sin kammerater

21-årige Line Blichfeldt Jensen får nu en helt officiel og sjælden anerkendelse for sin indsats under ulykken på Præstø Fjord, hvor en gruppe efterskoleelever kæntrede i det iskolde vand. 

Hun bliver belønnet med Dronningens Medalje For Ædel Daad for sine handlinger, da en båd fra efterskolen kæntrede, skriver sn.dk.

Hun udmærkede sig ved at være den første, der kom i land efter ulykken, så hun kunne slå alarm, og der kunne komme hjælp frem til de 12 øvrige elever og to lærere, der befandt sig i det iskolde vand. 

Den ene lærer omkom i ulykken, mens flere elever fik store og langvarige skader.

- Hun siger jo selv, at det bare var sådan, at alle ville gøre, og derfor kan hun ikke helt forstå, at hun skal hyldes som en helt, siger Hanne Blichfeldt Jensen, der er mor til medalje-modtageren til sn.dk.

Hun fortæller, at Line efterfølgende er kommet sig godt ovenpå den dramatiske ulykke. 

- Men når hun nu får en medalje, genopliver det også nogle meget svære år, og det er også hårdt. Alligevel er der ingen tvivl om, at det her nok er noget af det største, hun kommer ud for i sit liv, og hun er, ligesom jeg, dybt beæret, siger Hanne Blichfeldt Jensen til sn.dk. 

Fortjenstmedaljen er stiftet i 1793, og den er kun uddelt fire gange tidligere i Dronning Margrethes regeringstid siden 1972.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip