Praktikcenter på IBC baner vejen til unges fremtid

For HG-elever, der ikke har fået en elevplads efter to på skolebænken, er der ingen grund til at give op. Løsningen kan være en tur omkring IBCs Praktikcenter i Kolding, hvor eleverne kan begynde deres elevtid, indtil de får en elevplads i en virksomhed.

En af dem er 24-årige Anna Yakovleva, der i august 2012 afsluttede sin HG på IBC i Kolding. Da hun havde søgt 40 stillinger uden held, søgte hun ind på Praktikcentret.

- Jeg havde hørt meget godt om Praktikcentret, så det var en god mulighed for mig at komme der i stedet for at gå og spilde tiden, fortæller Anja Yakovleva, der blev rustet til at banke på hos flere virksomheder. Gennem Praktikcentret blev hun også opmærksom på muligheden for en 12-ugers praktik, som er uden omkostninger for virksomheden. Og det gav bonus på A.H. International i Kolding.

- Det var vildt fedt, at de sagde ja. Praktikken var virksomhedens chance for at prøve mig af og se, at jeg ikke sidder på min flade dagen lang.

En fælles mission

Praktikcentret er et vigtigt omdrejningspunkt for mange flere elever end Anja Yakovleva. Kan man ikke få en rigtig elevplads, kan elever søge om optagelse i centret, hvor 20 procent af en årgang befinder sig i kortere eller længere tid.

HG har et tæt samarbejde med Praktikcentret og lægger stor energi i at inddrage forældrene ved blandt andet informationsmøder.

- Det er enhver forælders drøm, at deres barn får en karriere. Så sammen har vi en fælles mission om at få den unge ud i en elevplads. Og her er Praktikcentret en super god mulighed for, at det skal lykkes, fortæller uddannelseschef Mette Winther Hauge, der også pointerer, at virksomhederne bliver inddraget i høj grad.

- Vi taler med virksomhederne, så de er klar over, at vi vil gøre alt for at hjælpe dem og eleverne til et godt samarbejde, så det forhåbentlig ender med en kontrakt.

Kortere vej

Efter kun en måned i virksomhedspraktik havde Anja Yakovleva fået bevist sit værd og fik håndslag på, at praktikken skulle blive til en to-årig elevplads.

Hun er ikke i tvivl om, at hendes vej omkring IBC's praktikcenter har været afgørende for fremtiden.

- Det har betydet, at jeg får min uddannelse og ikke spilder min tid. Det har gjort vejen kortere for mig, siger Anja Yakovleva, der i dag kan skrive handelsassistentelev med speciale i salg på sit visitkort.

Dagens Gossip