Praktiserende læger skeptiske over minister-udmelding

»Jeg undrer mig. For hvis man konkluderer, at de her rutinemæssige kontroller på sygehusene skal afskaffes, fordi de ingen værdi har, så skal man jo heller ikke lægge dem ud til de praktiserende læger, sygeplejersker eller andre. Så skal man afskaffe dem,« siger Henrik Dibbern til Berlingske Nyhedsbureau.

Han understreger, at de praktiserende læger rent fagligt er rustet til opgaven.

»De undersøgelser, der skal laves, svarer jo nogenlunde til de undersøgelser, som vi i forvejen laver for at finde ud af, om patienter har kræft eller for at finde ud af, om der er mistanke om kræft. Men det kræver jo, at opgaven er relevant, for det er langt fra den eneste opgave, man taler om at fjerne fra sygehusene og placere hos de praktiserende læger,« siger Henrik Dibbern.

Sundhedsministerens ræsonnement er, at man ved at aflaste speciallægerne på sygehusene kan frigøre ressourcer til at opspore og behandle kræft i stedet for at lave kontroller, og det er ifølge Henrik Dibbern ganske udmærket, så længe, der følger ekstra ressourcer med til de praktiserende læger.

»Vi får flere og flere opgaver fra sygehusene, men vi får ikke flere hænder til at løse opgaverne, så der skal selvfølgelig følge nogle læger og sygeplejersker med. Mindre end hver femte læge er praktiserende læge. Der er mindst tre gange så mange læger i sygehusvæsenet, og den udvikling kan ikke blive ved, hvis man lægger mere og mere over os«, siger han.

Dagens Gossip