Praktiserende læger tager flere penge for patienterne

Derfor giver det ikke mening, at lægerne nu kræver 108 millioner kroner oven i deres årlige bevilling på 8,9 milliarder kroner, siger Kjeld Møller Pedersen, professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet.

»Hele sundhedsvæsenet lever med stramme økonomiske rammer, så hvorfor skulle de praktiserende læger ikke dele skæbnefællesskab med resten?« siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Udgifterne pr. patient er steget ved lægerne, men er faldet en anelse på sygehusene.

Ifølge Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde (V), skal de praktiserende læger få pengene til at række længere.

Peter Orebo Hansen, der er direktør i Praktiserende Lægers Organisation (PLO), finder det naturligt, at udgifterne til almen praksis vokser.

»Når sygehusene øger tempoet og får flere igennem systemet, er en af årsagerne, at de udskriver hurtigere og dermed sender patienterne videre til den praktiserende læge,« siger han til avisen.

Det afviser regionernes formand, Bent Hansen (S).

»Når vi har kunnet forkorte indlæggelsestiden betragteligt de senere år, er det især på de ortopædkirurgiske områder, hvor folk får skiftet et led. Men disse patienter kommer jo aldrig i praksis. De bliver udskrevet til hjemmet og klarer forhåbentlig sig selv med noget genoptræning,« siger han.

Dagens Gossip