Premier Leagues døgnflue nægter at dø

Noget er ikke, som det plejer i Premier League. Man er næsten nødt til at granske stillingen i den bedste engelske fodboldrække en ekstra gang for at tro på det.

Men den er god nok.

Leicester er tophold med 28 point efter 13 kampe - mere end en tredjedel inde i sæsonen.

Foran hold som Manchester United, Manchester City, Arsenal og Tottenham.

Kasper Schmeichel har været en af nøglefigurerne hos Leicester, og den danske landsholdskeeper fortalte inden landskampene mod Sverige, at han nyder succesen.

- Det er jo altid dejligt, når tingene går godt i klubben. Vi har haft nogle rigtig gode resultater, som har været meget fortjente.

- Vi spiller god og underholdende fodbold, og det er en fornøjelse at spille på sådan et hold.

- Jeg synes, jeg spiller stabilt og gør mit job for holdet så godt, jeg kan. Det vigtigste for mig er, at jeg kan give holdet stabilitet, sagde Schmeichel til Ritzau.

En anden nøglespiller er Jamie Vardy. Leicester-angriberen har scoret 13 mål og er ligatopscorer - krydret med scoringer i de seneste ti kampe i træk.

Det er en tangering af den tidligere United-angriber Ruud van Nistelrooys Premier League-rekord fra 2003. Den rekord kan blive slået lørdag.

United, som blot er et point efter Leicester, gæster det overraskende tophold lørdag aften, så der er tale om et vaskeægte topopgør på King Power Stadium.

28-årige Vardy har scoret mere end alle Uniteds angribere tilsammen - heriblandt United-anfører, Wayne Rooney, som blot har nettet to gange.

- Vi bør score flere mål som hold. Jeg føler, vi har vist manglende koldblodighed, som har sat os under pres adskillige gange.

- Det er en læreproces for os, men vi kan ikke blive ved med at sige, at det er en læreproces. Vi er nødt til at vende de tætte kampe til sejre, siger Rooney.

Mens Leicester er det mest scorende hold i ligaen med 28 mål, halter United efter med blot 19 kasser - det laveste antal af alle hold i top-syv.

Leicester-manager, Claudio Ranieri, håber at holde på alle profiler i det kommende transfervindue, for så kan holdet blive til mere end en døgnflue i topstriden.

- Jeg tror, vi er ved at opbygge noget virkelig godt her. Jeg forstår, hvis nogle vil videre i karrieren, men jeg tror, Leicester kan vokse og kæmpe med i toppen, siger Ranieri ifølge ITV.

- I øjeblikket er alle glade, også Jamie. Han kan fortsætte med at vise sin styrke hos os. Det kan alle spillerne, mener Ranieri.

Leicester har et svært program i de kommende uger, hvor holdet skal møde Swansea, Chelsea, Everton, Liverpool og Manchester City.

/ritzau/

Dagens Gossip