Premierminister på halvt blus efter operation

Den israelske premierminister Benjamin Netanyahu gennemgik søndag en operation for brok, men kan allerede søndag aften se frem til at blive udskrevet fra hospitalet i Jerusalem.

63-årige Netanyahu skal dog bruge flere dage på at komme sig efter operationen, lyder det fra hospitalsdirektøren for Jerusalem Hospital, Yuval Weiss.

- Premierministeren har det godt efter operationen. Han er ved fuld bevidsthed. Han vil være i stand til at holde møder og diskussioner i hjemmet, men han skal ikke bevæge sig for meget, siger Yuval Weiss.

Operationen tog en time, og Netanyahu var i fuld narkose.

Mens premierministeren kommer sig, overtager Israels forsvarsminister, Moshe Yaalon, en del af hans opgaver.

Moske Yaalon skal blandt andet stå i spidsen for et møde søndag i det israelske kabinet, hvor der skal udvælges palæstinensiske fanger, som skal frigives i forbindelse med de igangværende fredsforhandlinger.

Indlæggelsen menes ikke at få nogen større praktisk betydning for tidsplanen i de israelske og palæstinensiske fredsforhandlinger, som efter planen skal gå i gang onsdag.

De kuldsejlede forhandlinger, der har ligget stille siden 2010, blev for nylig genoptaget efter penduldiplomati fra den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, som har besøgt regionen adskillige gange.

Blandt de mest kontroversielle emner er fremtidige israelske bosættelser på Vestbredden, Jerusalems status og de palæstinensiske flygtninges skæbne.

Spørgsmålet om de israelske bosættelser var et af de emner, der i september 2010 satte de direkte fredsforhandlinger mellem de to parter i stå.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip