Premierminister træder tilbage i dag

Tjekkiets premierminister, Petr Necas, har søndag aften meddelt, at han trækker sig fra sin post. Officielt vil det ske mandag.

- Jeg vil træde tilbage i morgen, siger Petr Necas efter et møde i sit parti, Borgerdemokraterne.

Necas har de seneste dage været under stærkt pres i forbindelse med en korruptionsskandale, der involverer en kontorchef på hans kontor - Jana Nagyova - som er varetægtsfængslet.

I henhold til den tjekkiske forfatning er det nødvendigt, at hele regeringen går af, og derfor ventes en studehandel mellem koalitionen og oppositionen, når en ny regering skal sammensættes mandag.

Jana Nagyova er tiltalt for at have bestukket politikere og for at beordre overvågning. Et af "objekterne" for overvågningen er ifølge retssagens advokater premierministerens kone, som Necas ligger i skilsmisse med.

Necas har afvist kendskab til overvågningen. Men anklagerne er så giftige, at koalitionsparterne har signaleret, at de ikke længere støtter ham.

De seneste dage har medlemmer af premierministerens koalitionsregering givet udtryk for, at de overvejer at forlade regeringen.

En domstol i byen Ostrava slog forleden fast, at Necas' kontorchef Jana Nagyova skal forblive i myndighedernes varetægt.

Den tjekkiske premierminister har givet udtryk for, at hans parti, Borgerdemokraterne, vil søge at danne en ny regering med et andet partimedlem som premierminister.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip