Pressede Dortmund besejrer Napoli i skydetelt

26/11/2013

Tyske Borussia Dortmund kan fortsat håbe på at gå videre fra gruppespillet i Champions League.

Efter et skydetelt af en kamp sejrede sidste sæsons tabende finalist 3-1 hjemme over italienske Napoli.

Dermed er begge hold noteret for ni point efter fem kampe i gruppe F, som føres an af engelske Arsenal med 12 point.

To hold går videre, og det hele skal nu afgøres i sidste spillerunde.

Her skal Napoli hjemme møde Arsenal, mens Dortmund skal en tur til Frankrig for at møde pointløse Olympique Marseille.

Dortmund gik ind til kampen mod Napoli med den viden, at klubben efter al sandsynlighed ville være ude af Champions League med et nederlag.

Tirsdagens kamp i Dortmund var et overskudslager af chancer, hvoraf langt de fleste blev brændt.

Efter ni minutter spærrede tilskuerne på Signal Iduna Park øjnene op, da Dortmund-angriberen Robert Lewandowski blev tildelt et yderst tvivlsomt straffespark.

Marco Reus bragte hjemmeholdet foran 1-0, da han udplacerede Pepe Reina i Napolis mål.

Skarpretteren Lewandowski var uhyre uskarp i første halvleg, hvor han misbrugte flere kæmpechancer.

Dortmund, der er hårdt plaget af skader, sejlede i sin organisation. Napolis José Callejon knaldede blandt andet bolden på stolpen.

Et kvarter inde i anden halvleg scorede Dortmunds Jakub Blazczykowski til 2-0 efter et eminent kontraangreb.

Napoli fik reduceret ved indskiftede Lorenzo Insigne, men Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang cementerede sejren.