Pressefolk er renset i sag om rådden kørsel

To medarbejdere hos TV2 Østjylland og tv-stationens direktør, Peter Kramer, slipper for at komme i landsretten i en sag om opfordring til rådden kørsel.

Medarbejderne og direktøren blev i sommer ved Retten i Aarhus frifundet i sagen, som anklagemyndigheden valgte at gå videre med i retssystemet.

Nu har Procesbevillingsnævnet dog afvist, at sagen kan indbringes for Vestre Landsret, og dermed står byretsdommen ved magt, oplyser TV2 Østjylland i en pressemeddelelse.

Sagen drejer sig om et indslag på kanalen, hvor en bilist i Brabrand for rullende kameraer kørte råddent.

Det førte til en tiltale mod pressefolkene, som efter anklagemyndighedens opfattelse havde opfordret bilisten til at overtræde færdselsloven.

- Det er glædeligt, at det nu med syvtommersøm er fastslået, at TV2 Østjylland ikke har opfordret nogen til at køre råddent, siger Peter Kramer i pressemeddelelsen.

- Tværtimod påviste vores indslag, at der er store problemer med trafikkulturen i området, og at det snarere er de problemer, der kræver en indsats fra politiet og anklagemyndigheden, siger han.

Procesbevillingsnævnet har afvist anklagemyndighedens ansøgning om at anke sagen, fordi sagen ifølge nævnet ikke har principiel karakter.

I straffesager, hvor strafpåstanden er bøde, kan en dom i modsætning til sager, som drejer sig om fængselsstraf, ikke uden videre ankes til landsretten. Det kræver tilladelse fra Procesbevillingsnævnet.

Se det famøse tv-indslag med den unge Ayub Sedigh herunder: 

Dagens Gossip