Presset dansk postvæsen skifter topchefen ud

PostNord Danmark, der også er kendt som Post Danmark, skal have ny administrerende direktør.

Den nuværende mand på posten, Henning Christensen, skiftes ud med Peter Kjær Jensen, som indtil nu har været chef for Logistik i PostNord, oplyser virksomheden. Udskiftningen sker med omgående virkning.

- Jeg har truffet beslutningen om, at vi skal have ny direktør i den danske del af forretningen, men Henning har selv besluttet at stoppe i koncernen, siger koncernchefen i PostNord, Håkan Ericsson.

- Jeg har haft en diskussion med Henning Christensen om at finde en anden rolle til ham i koncernen, men det har han afvist, tilføjer han.

Håkan Ericsson roser Henning Christensens arbejde med de udfordringer og omfattende forandringer, som Post Danmark har været igennem i de senere år. Men tiden er kommet til at have en ny profil i spidsen for den danske del af forretningen, siger han.

- Vi står i en periode med meget stor omstilling i PostNord Danmark. Det gør, at det er nødvendigt med en ny type leder, som kan være med til at implementere forandringerne og sætte tempoet op, siger han.

- Peter Kjær Jensen skal gennemføre de forandringer, der er en konsekvens af de nye postreguleringer, med fokus på kvalitet og på kunderne.

- Han skal være med til at forandre Post Danmark, så det i højere grad bliver en logistikvirksomhed, der også tager sig af post, end det er en postvirksomhed, der også driver logistik.

PostNords danske forretning har været presset de senere år, fordi interessen for at sende breve er styrtdykket. Det har medvirket til et årligt underskud på mere end 100 millioner de seneste tre år.

På den baggrund blev et bredt politisk flertal i maj enige om en aftale, der ophæver Post Danmarks pligt til at dele breve ud fra dag til dag og giver grønt lys til, at et standardbrev må være fem dage undervejs.

Henning Christensen forlader koncernen ved udgangen af juni måned. Han indtrådte i direktionen i 2012 og blev 1. januar 2015 udnævnt til administrerende direktør.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip