Presset Mærsk kan fastholde forventninger til året

Trods lavere fragtrater og en lavere oliepris kan A.P. Møller - Mærsk fastholde forventningerne til resten af året, oplyser selskabet i sit regnskab for første halvår 2015.

A.P. Møller-Mærsk venter fortsat at lande et årsresultat på "omkring" fire milliarder dollar. Samtidig varsler selskabets topchef, Nils Smedegaard Andersen, forandringer som følge af olieprisens nedtur.

- Turbulensen i olieprisen har haft en negativ effekt på olie- og offshore markederne og i de olieafhængige lande, siger Nils Smedegaard Andersen i regnskabet.

- Dette har ændret forudsætningerne for Maersk Oil, Maersk Drilling, APM Terminals og APM Shipping Services, hvor planer fokuseret på omstilling til de volatile markedsvilkår vil erstatte de tidligere udmeldte profit- og vækstmål, siger han.

I regnskabet skriver selskabet, at man som svar på de lavere oliepriser har indledt en række aktiviteter for "at forbedre indtjeningsevnen og positionere Maersk Oil til vækst".

- Den nuværende portefølje af aktiver evalueres, og omkostningerne ses efter inden for alle kategorier både internt og i forhold til underleverandører, hedder det i regnskabet.

Mærsk Gruppen kom ud af første halvår 2015 med et resultat før skat på omkring 3,2 milliarder dollar svarende til omkring 21 milliarder danske kroner.

Det store fald i olieprisen ses med al tydelighed i resultaterne hos olieforretningen hos A.P. Møller - Mærsk, Maersk Oil, i andet kvartal af 2015.

Omsætningen i divisionen faldt til omkring 1,58 milliarder dollar fra omkring 2,2 milliarder dollar i samme kvartal af 2014, mens driftsresultatet dykkede til 849 millioner dollar mod 1,44 milliarder dollar et år forinden.

I forhold til Maersk Oil forventer selskabet et positivt underliggende resultat for hele året, men som vil ligge væsentligt under resultatet sidste år på 1,0 milliarder dollar, fremgår det af regnskabet.

Forventningerne baserer sig på en oliepris i niveauet 55-60 dollar per tønde. Desuden er forventningen baseret på, at produktionen løftes til omkring 285.000 tønder olie per dag fra tidligere ventet over 265.000 tønder om dagen.

/ritzau/

Dagens Gossip