Presset Nordea kan ikke vurdere effekt af skattely-læk

Nordea har fået gevaldige hug i medierne og på sociale medier efter det kom frem, at banken har været særdeles aktiv i forhold til at starte selskaber i Panama. I sit regnskab fortæller banken, at effekten fra sagen endnu ikke kan gøres op.

Selv om det er gået tilbage for de økonomiske resultater i årets tre første måneder, så er det Nordeas image, der har haft det hårdest.

- Vi tager sagen ekstremt alvorligt. Vi vil ikke tage del i skatteunddragelse. Jeg vil have fakta på bordet og træffe beslutninger ud fra det.

- Senest i forbindelse med regnskabet for andet kvartal kan jeg informere om resultatet af vores undersøgelser, herunder hvad der er fakta, og hvad konsekvenserne vil være, sagde Casper von Koskull på et pressemøde efter offentliggørelsen af bankens regnskab for første kvartal.

I bankens regnskab skriver den, at effekten af sagen endnu ikke kan gøres op.

- Efter offentliggørelsen af de såkaldte Panama-papirer har de svenske myndigheder og andre myndigheder i markeder, hvor Nordea opererer, rejst krav om at få information om kunder med offshore-strukturer og Nordea rolle heri.

- Disse undersøgelser er på et tidligt stadie og deres udkomme er svære at vurdere, skriver Nordea.

Økonomisk kan Nordeas tre første måneder dog vurderes ned til den sidste euro. Og dem er der blevet færre af i starten af 2016.

Markedet er udfordret og resultatet derfor tilfredsstillende, skriver banken.

- Markedssituationen har været relativt stabil i begyndelsen af 2016, selv om uroen på de finansielle markeder og endnu lavere renter har sat indtægterne under pres, skriver administrerende direktør Casper von Koskull i regnskabet.

Første kvartal bød et fald i indtægterne samlet på 16 procent til 2,3 milliarder euro.

Efter nedskrivninger på udlån, der faldt til 111 millioner euro i kvartalet landede Nordea et nettoresultat på 782 millioner euro, hvilket er et markant dyk fra de 1,082 milliarder euro, banken kunne notere sig i samme periode 2015.

/ritzau/

Dagens Gossip