Presset på den danske krone lettes for nu

Skrevet af admin

20/02/2015

Mest læste i dag

Presset på den danske krone ser inden weekenden ud til at aftage, da valutaens værdi falder over for den fælleseuropæiske ditto, euroen.

På grund af svækkelsen ligger kronen fredag på det laveste niveau over for euro, siden presset på den danske valuta begyndte den 15. januar, forklarer cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank.

- Det er et klart brud på de seneste ugers udvikling, hvor kronekursen har ligget næsten helt stille på 744,40, påpeger han.

Dermed henviser cheføkonomen til det niveau, som Nationalbanken har forsøgt at holde kronen klinet til de seneste uger.

Fredag formiddag er prisen på en euro steget en spids over niveauet på 744,40 kroner.

- De seneste timers bevægelse op til omkring 745 er naturligvis ikke stor, men i lyset af de ekstremt små udsving i kronekursen i de seneste uger, er dagens bevægelse bemærkelsesværdig, fastslår Jacob Graven.

Hos Nordea finder valutastrateg Niels Christensen dog ikke fredagens svækkelse som meget andet end almindelige handelsforhold, hvor der ikke er mange, der byder ind, når kronen svækkes. Det siger han til Ritzau Finans.

Presset på kronen er vokset, efter at den schweiziske nationalbank 15. januar droppede sin fastkurs over for euro.

Det resulterede i en styrkelse af schweizerfrancen, og ved at veksle til kroner har spekulanter håbet på at kunne tjene på en lignende udvikling i den danske valuta, hvis den sættes fri.

Danmark har ført fastkurspolitik siden 1982. Først over for D-mark og siden euro.

/ritzau/