Pride-parade i New York mindedes ofrene i Orlando

Skrevet af admin

27/06/2016

Dagens topnyheder

Under massivt politiopbud tog New York søndag hul på den årlige Pride-parade, som i år holdes til minde om ofrene for massakren mod en natklub for homoseksuelle i Orlando.

I New York blev den årlige begivenhed for LGBT-personer - homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede - indledt med et minuts stilhed til ære for de 49 dødsofre, der blev mejet ned af en bevæbnet mand i Orlando for to uger siden.

- Jeg har været så knust og rasende på grund af Orlando, siger den 50-årige Dorothy Benz, en af de mange deltagere i søndagens parade i New York.

- Vi skal være mere højlydte og stolte end nogensinde før, men det sker med sorg og vrede, forklarer hun.

Omkring to millioner mennesker ventes at møde op som tilskuere ved søndagens store LGBT-march gennem New Yorks gader, fra Empire State Building til baren Stonewall Inn, der ligger i Greenwich Village.

Op til søndagens parade erklærede præsident Barack Obama, at Stonewall Inn nu bliver et nationalt monument - det første af sin art.

Baren og dens gæster blev i 1969 udsat for en politiransagning, der udløste optøjer og demonstrationer med krav om lige rettigheder til lesbiske, bøsser, biseksuelle og transkønnede.

Året efter blev den første LGBT-parade arrangeret i New York og har været holdt hvert år siden da.

I flere andre byer, heriblandt Chicago, Seattle og San Francisco, er der også Pride-parader søndag.

/ritzau/Reuters