Prince døde af en overdosis

Obduktion og undersøgelser har vist, at poplegenden Prince døde af smertestillende medicin, som han selv administrerede - navnligt det smertestillende fentanyl, siger lederen af retsmedicinske undersøgelser i en presseerklæring i den amerikanske stat Minnesota.

Retsmedicinerne siger, at dødsfaldet var et uheld.

Der er ikke mange andre detaljer i den officielle erklæring om undersøgelserne.

Den 57-årige kunstner blev fundet død i sit hjem i Minneapolis i april, da to medlemmer af hans stab fandt hans livløse legeme i en elevator.

Retsmedicinerens kontor siger, at musikstjernen kun vejede 51 kilo.

Fentanyl er et syntetisk opiat, der er kraftigere end morfin, og som anvendes til behandling hos personer med kroniske smerter. Det er receptpligtigt.

Undersøgelserne har haft fokus på musikerens medicinbrug. De føderale myndigheder, deriblandt anti-narkotika administrationen, har været involveret i undersøgelserne.

Prince blev behandlet for medicinmisbrug seks dage inden sin død, skrev nyhedssitet TMZ, som var det første medie til at bringe nyheden om Princes død.

TMZ har tidligere skrevet på baggrund af flere unavngivne kilder, at sangeren angiveligt fik en overdosis af det stærke, smertestillende lægemiddel Percocet kun få dage inden, at han blev fundet død.

Prince, hvis fulde navn var Prince Rogers Nelson, døde dagen inden, han havde en aftale med en læge, som har specialiseret sig i behandling af afhængighed. Det oplyste denne læges advokat i en erklæring i starten af maj.

Prince efterlod sig ikke et testamente.

Han har solgt mere end 100 millioner album på verdensplan og storhittet med numrene "When Doves Cry", "Purple Rain" og "Kiss".

Prince boede i sin barndomsby Minneapolis.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip