Prince obduceres fredag

Skrevet af admin

22/04/2016

Dagens topnyheder

Svaret på, hvorfor popikonet Prince pludselig døde torsdag, kommer formentligt et skridt nærmere allerede fredag, hvor verdensstjernen ifølge flere medier skal obduceres.

Indtil da står det hen i det uvisse, hvorfor Prince faldt om i en elevator i sit hjem i Chanhassen i Minnesota torsdag, hvor han på trods af forsøg på at genoplive ham blev erklæret død torsdag formiddag klokken 10.07 - 17.07 dansk tid. Prince blev 57 år.

Det amerikanske medie TMZ, der var det første med nyheden om verdensstjernens død, citerer fredag unavngivne kilder for, at Prince blev behandlet for en overdosis en uge før sin død.

I sidste uge rapporterede det amerikanske magasin People, at Princes privatfly fredag morgen måtte nødlande, fordi den 57-årige verdensstjerne fik et ildebefindende og måtte hastes til hospitalet.

Sangerens repræsentant oplyste på det tidspunkt til People, at det skyldtes en alvorlig omgang influenza, som sangeren havde kæmpet med i flere uger.

Men ifølge TMZ blev Prince behandlet med "modgift, der typisk bruges mod forgiftning efter overdosis af opiater". Opiater er en fællesbetegnelse for morfin og lignende stoffer, som udvindes fra opiumvalmuen.

Siden gav Prince en koncert, og her forsikrede han sine fans om, at han havde det fint. Af helbredsårsager blev han dog nødt til at aflyse to andre koncerter.

Siden nyheden om Princes død kom frem, har verdensstjerner stået i kø for at give udtryk for deres sorg, og de sociale medier er fyldt med afskedshilsner og hyldest fra fans over hele verden.

Fans er også samlet foran stjernens hjem i Paisley Park Studios i Chanhassen i Minnesota, og mange andre steder i USA.

/ritzau/