Prins Ali føler sig sikker på sejr i Fifa-præsidentvalg

Skrevet af admin

22/01/2016

Dagens topnyheder

Der er ingen grund til at vente i spænding på resultatet af præsidentvalget i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa). For hvis alt foregår efter reglerne, så vinder prins Ali Bin Hussein fra Jordan.

Det mener præsidentkandidaten i hvert fald selv.

- Jeg er fuldt ud overbevist om, at jeg vinder valget, hvis det foregår efter reglerne.

- Folk i fodboldverdenen skal være stolte af denne organisation igen. Uden at gå i detaljer, så bygger jeg mine forhåbninger på, hvad jeg oplevede sidste gang, siger prins Ali, der ved valget i 2015 var den nu suspenderede præsident Sepp Blatters eneste modkandidat.

Ved den lejlighed fik den jordanske prins støtte fra 73 ud af Fifas 209 medlemslande.

Særligt kandidaten fra Schweiz, Gianni Infantino, ventes at give prins Ali stor modstand. Blandt andet har Tyskland tilkendegivet, at landet vil støtte schweizeren, der er generalsekretær i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Ud over de to favoritter stiller også sydafrikaneren Tokyo Sexwale, bahraineren Salman Bin Ebrahim Al Khalifa og franskmanden Jerome Champagne op til præsidentvalget 26. februar.

Sejrssikre prins Ali går til valg på en større gennemsigtighed i Fifa. Han ønsker blandt andet, at lønningerne i Fifa samt detaljer omkring valg af VM-værter ikke holdes hemmeligt i fremtiden.

/ritzau/