Prins Ali før Fifa-valg: Valget er mere frit denne gang

I maj stillede prins Ali Bin Al Hussein op til præsidentvalget i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa). Prinsen tabte til Sepp Blatter, som få dage senere blev tvunget til at meddele, at han ville trække sig tilbage efter en stor korruptionsaffære i Fifa.

I februar næste år gør prinsen fra Jordan så endnu et forsøg på at blive præsident for det skandaleramte forbund. Og han er optimist.

- Valget er mere frit denne gang. Der er ikke så meget pres. Hvis det foregår i henhold til reglerne, har alle forbund ret til at stemme på den kandidat, de vil, uden at der er indblanding.

- Hvis reglerne bliver fulgt, tror jeg helt sikkert, at jeg vinder, siger prins Ali Bin Al Hussein.

Han var mandag i København for at overbevise lederne for de nordiske fodboldlande om, at de skal stemme på ham ved præsidentvalget 26. februar næste år.

Prinsen, der er præsident for Det Jordanske Fodboldforbund, garanterer et meget mere åbent Fifa, hvis han bliver valgt til præsident.

- Alle vil vide, hvad der sker i Fifa. Vi kan ikke være en lukket organisation, vi skal åbne vinduerne.

- Der skal være åbenhed om møderne i eksekutivkomitéen (Fifas bestyrelse) og om vores løn, siger han.

Prins Ali Bin Al Hussein sad fra 2011 og frem til i år i eksekutivkomitéen. Her så han ting, han ikke var glad for, blandt andet lukketheden efter en rapport om de kontroversielle tildelinger af værtskabet for VM i 2018 og 2022 til henholdsvis Rusland og Qatar.

- Jeg indså, at jeg ikke kunne blive i eksekutivkomitéen under de omstændigheder. Jeg indså, at tingene skulle ændres fra toppen, og derfor stillede jeg op.

- Vi har én chance nu for Fifa. Dette valg er afgørende. Hvis vi ikke gør det på den rigtige måde, vil det være et stort tilbageslag. Vi har allerede mistet et år i den proces, siger han med henvisning til den seneste tids skandalesager.

/ritzau/

Dagens Gossip