Prins Charles mødes med Sinn Feins leder

Storbritanniens prins Charles mødes tirsdag med Sinn Feins leder, Gerry Adams, under et besøg i Irland, oplyser det republikanske parti.

- Der blev opnået enighed om et møde for at fremme forsoningsprocessen, siger Sinn Fein i en erklæring om det historiske møde.

Mødet mellem den britiske tronarving og lederen af et parti, som engang var den politiske fløj af den irske republikanske hær, IRA, er en milepæl i udviklingen af relationerne mellem Irland og Storbritannien siden indgåelsen af en fredsaftale i 1998.

Sinn Fein kæmper for Nordirlands løsrivelse fra Storbritannien og for at gøre området til en del af Irland.

Også næstformanden i Nordirlands samling, viceførsteminister Martin McGuinness, der er tidligere kommandant i undergrundshæren IRA, skal møde prinsen, som er på et firedages besøg i Irland sammen med sin kone, Camilla.

McGuinness trykkede dronning Elizabeth i hånden i 2012. Det historiske møde mellem den britiske monark og McGuinness fandt sted i Belfast, hvor IRA's kamp mod det britiske styre var koncentreret.

Dronning Elizabeth var på besøg i Nordirland i forbindelse med sit diamant-jubilæum som regent.

Stridighederne mellem katolikker og protestanter i Nordirland krævede tusindvis af både civile og militære ofre.

IRA indstillede formelt den væbnede konflikt i 2005. Konflikten kostede omkring 3600 mennesker. Omkring 40.000 blev såret.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip