Prins Charles slår alarm: Islamister forfølger kristne

Skrevet af admin

18/12/2013

Mest læste i dag

Efter 2000 år er kristendommen truet på det sted, hvor religionen opstod.

Sådan lyder advarslen fra den britiske tronfølger, prins Charles, som selv er en troende mand.

Charles, der har arbejdet med at bygge bro mellem religioner, har holdt en julereception med deltagelse af flere religiøse ledere.

Det er her, at han ifølge britiske medier, herunder The Telegraph og The Guardian, kommer med sin advarsel.

- Jeg har i nogen tid været dybt urolig på grund af de voksende problemer, som kristne samfund i forskellige dele af Mellemøsten står over for, siger kronprinsen.

- Det ser ud til, at vi ikke kan ignorere den kendsgerning, at kristne i Mellemøsten i stigende grad forfølges af militante islamiske fundamentalister, siger han videre.

Ved julereceptionen deltog blandt andre ærkebiskoppen af Canterbury, Justin Welby, og andre ledere fra den kristne trosretning, ligesom Jordans prins Ghazi og den ledende rabbiner i Storbritannien, Ephraim Mirvis, var med.

- Kristendom blev i bogstaveligste forstand født i Mellemøsten, og vi må ikke glemme vore kristne brødre og søstre i Mellemøsten, lyder opfordringen fra prins Charles.

Blandt de lande, hvor kristne har store problemer, er Irak, Syrien og Egypten.

Også i Betlehem, hvor Jesus ifølge kristendommen blev født, er der problemer. Byen var tidligere en kristen by, men det er den ikke mere.

År for år er kristne flyttet væk, mens der i de seneste 10 til 15 år er kommet stadig flere tilhængere af den islamiske gruppe Hamas i Betlehem.

Prins Ghazi er særlig rådgiver for Jordans kong Abdallah, og han understreger ifølge The Telegraph, at kristendommen er vigtig, selv om han selv er muslim.

- Kristne var i den arabiske verden 600 år før muslimerne. Faktisk var arabere måske de første kristne, der ikke talte hebraisk, i verden. De blev kristne, mens Jesus levede, siger prins Ghazi.

/ritzau/