Prins Henrik overdrager ny bronzekanon til Fredericia

Prins Henrik kommer den 6. juli til Fredericia. Som protektor for Landskomiteen til Renovering af Fredericia Vold har Prinsgemalen takket ja til at overdrage en ny tre punds bronzekanon til byen.

Bronzekanonen er en ny kopi af en af de historiske kanoner på Fredericia vold og doneres af Albanifonden. Albanifondens formand advokat Iben Lindhardt vil overdrage kanonen til prinsgemalen, som herefter overdrager den til Fredericias borgmester Kenny Bruun Olsen.

- Det glæder os, at Prinsgemalen har sagt ja til at komme til Fredericia for på Landskomiteens vegne at modtage den flotte gave fra Albanifonden. Med den flotte donation mangler der nu kun en tre punds bronzekanon for, at Prinsessens Bastion er bestykket præcis som i 1849 og dermed opfylder en af Landskomiteens målsætninger, siger Niels Ole Dyrn fra Landskomiteen.

Efter indvielsen vil Prinsgemalen overvære mindehøjtideligheden ved Krigergraven på Trinitatis Kirkegård i Fredericia, hvor sognepræst Bent Andreasen holder tale.

Prinsgemalen vil efter mindehøjtideligheden overvære den politiske tale ved sejrsfesten for ”Udfaldet fra Fredericia” på Landsoldatpladsen. Talen holdes i år af folketingsmedlem Benny Engelbrecht.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip