Prins Henrik vil ikke tale med pressen: Dropper flere og flere royale pligter

Prins Henrik har kun deltaget i få officielle arrangementer, siden at dronningen offentliggjorde hans pension i sin nytårstale.

I går mødte han op på Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus for at deltage i travløbet Prins Henriks Cup - en af de få officielle pligter i hans kalender - men han nægtede at tale med pressen, som fik besked på, at der godt måtte tages billeder, 'men ingen dialog'. Det skriver BT.

I løbet af de sidste tre måneder har dronningen klaret de fleste royale pligter på egen hånd. Senest den 15. marts, hvor landets største kunst- og kulturpersonligheder var inviteret til bal på Christiansborg Slot.

Prins Henrik har i mellemtiden brugt masser af tid på at rejse - han har blandt andet været på kunstrejse i Italien, tilbragt flere uger hos en god ven i Egypten og rejst til Madeira med flere af regentparrets fælles venner, skriver BT.

Kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen mener, at prinsgemalen sender et klart signal om, at han nu og fremover kun deltager i det, der interesserer ham.

- Der er ikke nogen rød tråd i, hvad han deltager i, og hvad han ikke deltager i. Det handler om, hvad han har lyst til, ikke hvad han skal. Dermed sender han et signal om, at han opfatter sig selv som en pensionist, der kan gøre, hvad han vil, siger han til BT.

Han mener, at debatten om, at Prins Henrik stadig modtager fuld apanage, selvom han har skåret drastisk ned på de officielle pligter, kan skade kongehusets omdømme på sigt.

- Meningsmålinger viser, at et flertal af danskere mener, at Prinsgemalen burde gå ned i løn, når han ikke længere har de samme officielle pligter. For flertallet sender det et signal om, at han ikke er villig til at arbejde for sin høje løn.

Følg Dagens Gossip for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip