Prins Henriks opførsel kan presse Margrethe til at abdicere

Til ugebladet SE og Hør kommer fra historiker og kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen med en noget opsigtsvækkende melding.

Han mener nemlig, at Prins Henriks opførsel i sidste ende kan presse Margrethe af tronen.

Det er specielt prinsens ”one man show”,  som historiker og kongehuseksperten fæstner sig ved, som særlig problematisk for dronningen.

– Det at være kongelig er ikke et ’one man show’. I hvert fald ikke i Danmark, hvor der er tradition for, at kongefamilien snarere end kongen står i centrum, og at folket forholder sig til kongehuset som et kongepar. Den tradition for, at man optræder som par, bryder Henrik med bevidst og konsekvent(...), siger Sebastian Olden-Jørgensen til SE og HØR.

Læs også: Kongehuset begrænser Prins Henrik: Han må ikke have passagerer med, når han kører bil:

Det er specielt prinsens ”one man show”,  som historiker og kongehuseksperten fæstner sig ved, som særlig problematisk for dronningen.

Han kan dog ikke sige noget, hvornår der sker noget, men han mener ikke at det kan fortsætte på den måde i det uendelige.

- Alting står virkelig åbent. Han lægger et meget stort pres på hende. Dronningen har afvist al snak om pensionering. Det er fordi, hun er et pligtmenneske, som opfatter det at være dronning som en opgave, hun skal udfylde, så længe hun kan. Hun vil ikke fremstå som den, der vælger den lette løsning (…), lyder ekpertvurderingen.

Følg Dagens Gossip for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip